Wednesday, 24 April, 2024

Denna bastufilt gav mig bättre hud, förbättrade min sömn och minskade min stress


Vilka är fördelarna med att använda en bastufilt från NordicHigh?

Som någon som saknar mycket aktiva svettkörtlar är detta det perfekta sättet att optimera min träning och experter stödjer det. “Svett fyller en fysiologisk funktion för att hjälpa kroppen att behålla sin kärntemperatur”, förklarar Joshua Zeichner, M.D., en New York City-baserad styrelsecertifierad hudläkare. “Vi svettas som svar på fysiska aktiviteter, som träning och känslomässig stress.”

 

Men svett tar inte bort gifter från huden, så förvänta dig inte att extrem värme hjälper dig med det. “Tvärtemot vad många tror är de enda två avgiftande organen i kroppen levern och njurarna”, säger Dr. Zeichner. “Medan svett kan hjälpa till att rensa huden från smuts, olja, smink och andra partiklar som samlas på huden och i porerna, är det en felaktig benämning att de erbjuder avgiftande fördelar.”

 

Det är därför NordicHigh Infrared Sauna Blanket istället hävdar att den förbättrar cirkulationen, påskyndar muskelåterhämtningen, ökar glödande hud, hjälper användare att få bättre sömn, minskar användarens stress, frigör kroppens glada kemikalier, minskar inflammation och hjälper till att bygga ett starkare immunförsvar – allt vad Jag har upplevt det sedan jag lade till det i min rutin två gånger dagligen. Jag är en av dem som har bestämt mig för att aldrig sätta min fot på ett annat allmänt gym efter pandemin, så istället har jag valt att träna hemma, och den här mattan har befäst sin plats som min bastuersättning efter träningen.

 

Finns det några nackdelar med att använda en bastufilt?

Även om jag absolut älskar det, är mattan inte nödvändigtvis för alla. “Om du har känslig hud, rosacea eller eksem kan bastur vara irriterande eller leda till uppblossningar”, varnar Hadley King, M.D., en styrelsecertifierad hudläkare. “De varma temperaturerna kan bidra till rodnad, vidgade blodkärl och en rosacea-uppblossning. Dessutom kan svettning förvärra eksem för vissa människor, och med känslig hud kan salthalten i svett vara irriterande. Det finns också svettutslag – eller miliaria – som specifikt orsakas av svett och ocklusion av svettkanaler.” Så om du har något av dessa tillstånd, rådfråga din hudläkare om att använda en bastufilt.